Home / U FOKUSU / DALI SU MI 5 GODINA ŽIVOTA ZBOG RAKA ŠTITNE ŽLEZDE: Otišla sam na operaciju, a kancer se opet vratio.. Onda sam uradila nešto što mi je spasilo život!

DALI SU MI 5 GODINA ŽIVOTA ZBOG RAKA ŠTITNE ŽLEZDE: Otišla sam na operaciju, a kancer se opet vratio.. Onda sam uradila nešto što mi je spasilo život!

Kendis Meri Foks je bivša manekenka kojoj su dijagnostikovali rak štitne žlezde i dali joj samo 5 godina života.

foks- kendis

Odlučila je da ode na operaciju i odstranila rak, a onda se pogana bolest vratila. Kada su joj predložili hemoterapiju odbila je, jer je, kako kaže ubila mnoge njene prijatelje.

Tada je Meri rešila da potpuno preokrene svoj život. Prestala je da unosi toksine, izbacila alkohol, cigarete, meso. Odlučila je da jede mnogo citrusnog voća, grejpfruta, kivija, limuna i ananasa. Otkrila je da protein, bromelain, uništava jedan sloj ćelija raka.

„Umesto da živim za vikend i žurke i preko nedelje radim i tako svaki dan, promenila sam ceo pogleda na svoj život. Odlučila sam da živim za sebe i volim život takav kakav jeste. Zvuči kao bajka, ali je stvarno tako.“

Kendis je pronašla kvržicu iznad leve ključne kosti 2011. godine, a ultrazvuk je otkrio oko 20 rakova štitnje žlezde. Doktor joj je rekao da mora na operaciju, a da posle toga mora da ide na devet hemoterapija.

„Odmah se alarm oglasio u mojoj glavi. Moj najbolji prijatelj i moj rođak su umrli zbog hemoterapije i nije bilo šanse da to i ja uradim. Postala sam jaka od tog trenutka. Odlučila sam da ne bežim u sebe i plačem.“

„Odlučila sam da imam pet godina, ili šest meseci kako bi se oslobodila ovog sr**a, i da treba da im pokazem da mogu sama da se izlečim. Počela sam da jedem mnogo voća, ponekad sam nedeljama bila samo na voću.“

Kendis je istraživala na internetu i prebacila se na dijetu koja je gotovo u celini od voća i povrća.

Najviše na voće poput ananasa koji ima visoke koncentracije bromelain koji je poznat da „jede“ rak.

Prestala je da korisiti kozmetičke proizvode, počela da ide na jogu, dala otkaz i redovno meditirala.

kendis- foks

„Stres, hemikalije i životinjski proizvodi samo hrane rak“, objašnjava ona.

Kad se vratila u svom doktoru posle šest meseci, dijagnoza je potvrdila da je Kendis u potpunosti ubila svoj rak.
Test za tireoglobulin – protein koji proizvodi kancerogene ćelije – otkrio je da je tireoglobulin smanjen sa 13 na 0,7 nanograma po litru.

Kendis, koja vodi manekensku agenciju, rekla je:

„Živim život po svojim uslovima sada. Nisam uzrujana, ne budim se ujutru tužna, budim se ujutru i sama biram šta želim da radim sa svojim životom!“

(Web-tribune.com, tvbest)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …