Home / U FOKUSU / NA IVICI GLOBALNOG HAOSA: Amerikanci avionima napali sirijsku armiju, a Izraelci „iransku bazu” zapadno od Damaska- Čeka se odgovor Rusa..!

NA IVICI GLOBALNOG HAOSA: Amerikanci avionima napali sirijsku armiju, a Izraelci „iransku bazu” zapadno od Damaska- Čeka se odgovor Rusa..!

Američka vojna koalicija izvela je avio-nalet na položaje sirijske regularne armije.

Uz obrazloženje da su vladine snage izvele ničim izazvani napad na štab „Snaga demokratske Sirije” koje finansiraju, naoružavaju i treniraju Amerikanci.

Američka komanda za Irak i Siriju tvrdi se se sve dogodilo 8 kilometara istočno od „usaglašene linije razdvajanja” u slivu reke Eufrat i da su se među pripadnicima SDS nalazili i američki vojnici i instruktori, te da je to navodno bio napad na Oružane snage SAD.

Upotreba avijacije protiv sirijske armije na njenoj teritoriji – na kojoj se Amerikanci nalaze apsolutno nezakonito – proglašena je za „legitimnu zaštitu partnerskih snaga od agresije”.

Ovo nije bio direktni vojni okršaj između Sirijaca i Amerikanaca, a jeste okršaj čije se posledice ne znaju. Jer, ni jedna ni druga strana nisu objavile imaju li ranjenih ili poginulih.

Istovremeno je došlo do još jednog sukova  koji može imati nepredvidljive rezultate.

Izraelski avioni su na zapadu sirijske provincije tukli pozicije koje je Tel Aviv proglasio za „vojnu bazu Irana u Siriji”.

„Baza” je pored sirijskog grada Džamraja, a na nju je ispaljeno nekoliko raketa.

Izraelski avioni su i pre tri mesec izveli raketni napad na jedan cilj u tom delu Sirije.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …