Home / U FOKUSU / NAGOVEŠTAJ NEČEGA ŠTO ĆE UZDRMATI PLANETU: „Ako sankcije protiv Severne Koreje ne „upale“, prelazimo na fazu koja bi mogla biti VEOMA, VEOMA NESREĆNA ZA CEO SVET“

NAGOVEŠTAJ NEČEGA ŠTO ĆE UZDRMATI PLANETU: „Ako sankcije protiv Severne Koreje ne „upale“, prelazimo na fazu koja bi mogla biti VEOMA, VEOMA NESREĆNA ZA CEO SVET“

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će SAD preći na „fazu dva“, ukoliko sankcije protiv Severne Koreje ne daju rezultat.

Rojters primećuje da Tramp nije precizirao šta bi to značilo.

– Ne mislim da ću bas igrati na tu kartu, ali moraćemo da vidimo. Ako sankcije ne daju rezultat, moraćemo da idemo na fazu dva – rekao je Tramp novinarima.

Kako je dodao, „faza dva može biti veoma teška stvar, može biti veoma, veoma nesrećna za svet“.

Tramp je, ipak, naglasio da se nada da će sankcije biti uspešne.

Britanska agencija je ranije danas objavila da Tramp pokreće „najveći ikada“ set sankcija protiv Severne Koreje.

U odlomcima govora koji Tramp treba da održi navodi se da Tramp najavljuje da će američko Ministarstvo finansija uskoro preduzeti akcije kako bi se dodatno presekli izvori prihoda i energenata koje, po rečima šefa Bele kuće, Severna Koreja koristi za finansiranje nuklearnog programa i održavanje vojske“.

Prema Trampovoj najavi, meta novih mera biće „više od 50 brodova, brodskih kompanija i trgovinskih firmi koji pomažu Severnoj Koreji u izbegavanju sankcija“.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …