Home / U FOKUSU / NATO VIŠE NE MOŽE DA ISPRATI RUSIJU: Rusi u strogoj tajnosti razvijaju MIG-41, BIĆE BRŽI OD RAKETA! (VIDEO)

NATO VIŠE NE MOŽE DA ISPRATI RUSIJU: Rusi u strogoj tajnosti razvijaju MIG-41, BIĆE BRŽI OD RAKETA! (VIDEO)

500

Ruska kompanija „Mig“ započela je izradu novog vojnog aviona koji će zameniti postojeći Mig-31. Glavna odlika najnovijeg lovca-presretača je što će moći da razvije hipersoničnu brzinu, a prema najavama, proizvodnja bi trebalo da počne do 2025. godine.

O ovom avionu se gotovo ništa ne zna jer, kao i svi drugi najmoćniji vojni projekti, nosi oznaku „tajno“, prenosi „Sputnjik“.

Projekat konstruisanja novog presretača pokrenut je početkom 2014. godine. Tada je predstavnik Komiteta za odbranu ruske Državne dume, poslanik Aleksandar Tarnajev, saopštio da je potpisan odgovarajući dokument o izvođenju naučno-istraživačkih i ogledno-konstruktorskih radova na lovcu-presretaču Mig-41.

Novi avion će imati sve najbolje karakteristike njegovog prethodnika, koristiće se najmoderniji materijali i moći će da razvije brzinu od preko četiri maha, što znači da će biti brži od rakete.

Zbog brzine koju će avion moći da razvije, nijedan trenutno postojeći protivvazdušni sistem, sem ruskog S-500, neće biti u stanju da ga obori.

Inače, Mig-31 je se i dalje smatra okosnicom ruske avijacije, a trenutno je u toku modernizacija određenog broja tih letelica. Kako je ranije najavljivano, Mig-31BM će dobiti novu avionsku elektroniku, naoružanje i radarsku opremu.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …