Home / U FOKUSU / NOVA GRČKA VLADA: Više nećemo sarađivati sa EU i MMF-om, niti ćemo tražiti finansijsku pomoć!

NOVA GRČKA VLADA: Više nećemo sarađivati sa EU i MMF-om, niti ćemo tražiti finansijsku pomoć!

Grčka vlada neće sarađivati sa Evropskom unijom i misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), niti će tražiti produženje programa finansijske pomoći, izjavio je danas grčki ministar finansija, Janis Varufakis posle sastanka sa predsednikom Evrogrupe, Jerunom Dajselblumom u Atini.

cipras- siriza

„Ova platforma nam omogućava da dobijemo poverenje grčkog naroda. Naš prvi potez kao vlade neće biti da odbacimo razloge za preispitivanje ovog programa prihvatajući njegovo produženje“, poručio je Varufakis, a prenosi britanski list „Gardijan“ u elektronskom izdanju.

Varufakis kaže da je pružio uverenje Dajselblumu da zvanična Atina planira sprovođenje reformi koje bi privredu Grčke učinile konkurentnijom i koje bi doprinele uravnoteženju budžeta, ali i da neće prihvatiti deflatornu krizu i neodrživi dug.

Dajselblum je sa svoje strane kazao novinarima da je u Atinu došao kako bi sa novom grčkom vladom razgovarao o tome šta dve strane treba da preduzmu pre isteka programa pomoći 28. februara.

Evropski političar je pozvao grčku vladu da poštuje uslove postojećeg aranžmana između Grčke i evrozone, apelujući da ne preduzima jednostrane korake, jer je važno da ne ugrozi napredak koji je Grčka do sada ostvarila.

Dajselblum je naveo da nastavak pružanja evropske pomoći zavisi od grčkog poštovanja obaveza, kao i da je na Atini da odluči o svojoj poziciji.

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …