Home / U FOKUSU / OGLASIO SE ALARM UPOZORENJA: Saopštenje Stejt departmenta najavljuje haos na Kosovu i u Srbiji!

OGLASIO SE ALARM UPOZORENJA: Saopštenje Stejt departmenta najavljuje haos na Kosovu i u Srbiji!

Američki Stejt department upozorio je svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma.

– Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana – stoji u saopštenju Stejt departmenta.

Američka ambasada u Prištini je saopštila da teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne dogadaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine.

U saopštenju stoji i da se „politički motivisano nasilje javlja širom Kosova“. Amerikanci se ujedno upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog „građanskih nemira“.

– Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu navodi Stejt department.

Kako se dalje dodaje, „iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata“. U saopštenju se ne precizira na koje se to „nedavne nemire“ misli.

Stejt department i ranije je izdavao slična upozorenja svojim građanima, a poslednji put „bezbednosna poruka“ izdata je u decembru zbog mogućih demontracija u Prištini zbog povećanja cene električne energije, podsećaju prištinski mediji.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …