Home / U FOKUSU / Počinje surovi okršaj Rusije i Amerike: Ruska vojska stiže u Siriju a tamo je čeka vojska SAD!

Počinje surovi okršaj Rusije i Amerike: Ruska vojska stiže u Siriju a tamo je čeka vojska SAD!

Ako Amerikanci mogu da pošalju svoje instruktore i komandante u Irak i Siriju da zaštite svoje interese, onda i Rusija može da pošalje jedinice padobranaca da zaštiti svoje interese u Damasku.

vojnici- rat 2

Dok sirijski građanski rat ulazi u četvrtu godinu, sve je jasnije da je ISIS u najboljem slučaju nuspojava napora da se obuči i naoruža sirijski otpor, odnosno, u najgorem slučaju, „strateško sredstvo“ koje finansiraju i podržavaju vlade u koaliciji.

Drugim rečima, zaista je u toku geopolitička šahovska partija koja će imati dalekosežne posledice kada se krv i prašina slegnu, ali to nema nikakve veze sa maštom ISIS-a da uspostavi srednjevekovni kalifat, već sa tim da se u Siriji postavi nova vlast koja će biti više nastrojena interesima Zapada i njegovih saveznika na Bliskom istoku.

03854745

ISIS će ostati u igri dok je potreban, dok ne dođe vreme da se očisti nered napravljen u Siriji. Do tada, svi će koristiti Islamsku državu radi svoje političke agende, kao što se vidi iz novog rata Turske protiv „terorista“.

Međutim, Sirija ima i jednog saveznika. Rusija je sada spremna da pošalje padobrance kada Sirija zatraži pomoć od Moskve u borbi protiv terorista.

Ruski komandant snaga iz vazduha, general-pukovnik Vladimir Šamanov, rekao je u utorak novinarima da je Rusija spremna da pošalje padobrance koji će pomoći Siriji u borbi protiv terorista.

 

rat vojska vojnici nato amerika

Šamanov je napomenuo da Rusija i Sirija poseduju „dugoročno dobre odnose“ i dodao da su mnogi sirijski stručnjaci, uključujući i vojne stručnjake, obrazovani upravo u Sovjetskom savezu i Rusiji.

Dakle, ako Amerikanci mogu da pošalju svoje instruktore i komandante u Irak i Siriju da zaštite svoje interese, onda i Rusija može da pošalje jedinice padobranaca da zaštiti svoje interese u Damasku.

(Webtribune.rs)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …