Home / U FOKUSU / Pre nego što je masakr počeo, „Daily Mail“ uklonio tekst sa sajta, o planu SAD da izvedu hemijski napad koji će podmetnuti Asadu! Evo o čemu se radi..

Pre nego što je masakr počeo, „Daily Mail“ uklonio tekst sa sajta, o planu SAD da izvedu hemijski napad koji će podmetnuti Asadu! Evo o čemu se radi..

Niki Hejli u SB UN sa fotografijama žrtava
Niki Hejli u SB UN sa fotografijama žrtava

Sa sajta britanskog lista Daily Mail nestao je članak objavljen 29. januara 2013. godine objavljen pod naslovom „SAD podržale plan izvođenja hemijskog napada u Siriji za koji će biti optužen Asadov režim“.

Autor tog teksta bila je Luiz Bojl, a otvoreno je pisala da taj „hemijski napad“ treba da bude izgovor za pojačavanje operacija američke koalicije u Siriji.
Britanski list se pritom pozvao na dva tada opštedostupna elektronska pisma dvojice visokorangiranih saradnika kompanije Britam Defence, sa sedištem u Velikoj Britaniji.

U tim pismima se govorilo da je Bela kuća odobrila izvođenje hemijskog napada u Siriji za koji bi bilo moguće optužiti sirijskog lidera Bašara Asada.
Čak se ukazivalo da će taj „hemijski napad“ izvesti sirijski pobunjenici, a da će ga isfinansirati Katar.

Bojl je u članku precizirala da je ta dva pisma otkrio i učinio dostupnim „jedan malezijski haker“.
Daily Mail zasad nije objasnila zbog čega je njen tekst naprečac – nakon bezmalo pune četiri godine – nestao sa sajta lista.

 

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …