Home / U FOKUSU / Putin otkriva: „Znamo da Amerika ima satelitske snimke obaranja malezijskog aviona, a ne objavljuju ga jer…“

Putin otkriva: „Znamo da Amerika ima satelitske snimke obaranja malezijskog aviona, a ne objavljuju ga jer…“

putin

Vladimir Putin je ocenio da Sjedinjene Države nikada neće otkriti informacije o obaranju malezijskog Boeing-a 17. jula 2014-te iznad Donbasa ako ne budu potvrđivale njihovu tvrdnju da su za tu avio-katastrofu krivi borci Donjecke i Luganske Republike.

Rekao je ovo američkom režiseru Oliveru Stounu u dokumentarnom filmu „Intervju sa Putinom“ čiji tekstualni deo se u formi knjige juče pojavio u prodaji u SAD.

Sasvim konkretno, Stoun je ruskog lidera pitao da li veruje da američke obaveštajne službe, koje su posle prevrata u Kijevu imale razloga da posebno prate tu zemlju i iz kosmosa, raspolažu informacijama o tragediji malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine?

Putin je na to rekao: „Uveren sam da stvari stoje upravo tako. Na žalost, nema dokaza za ono što (o toj katastrofi) tvrde naši partneri. To je prilično shvatljivo s obzirom na poziciju (SAD) povodom Ukrajine.

Jer, oni su želeli da krivicu za tu tragediju svale na borce Donbasa, a indirektno i na Rusiju koja ih podržava. Sve u svemu, ako ono što specijalne službe SAD znaju ne može da se iskoristi protiv Donbasa i Rusije – to nikada neće biti ni otkriveno“.

Stoun – kao što se i moglo očekivati – nije propustio priliku da od ruskog lidera zatraži razjašnjenja povodom njegovog čuvenog govora na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti održanog u februaru 2007-me godine.

A Putin mu je otkrio da on tada nije objavljivao promenu politike Moskve već da je samo želeo da ukaže na neprihvatljivost dejstava Sjedinjenih država.

Posebno je naglasio da je on tada Vašingtonu stavio na znanje da Rusija neće dozvoliti da je vode „u klanicu“ i da će preduzeti mere da se to ne dogodi.

U ovom kontektu je ponovo upozorio SAD: da se demokratija ne može izvoziti. Pa nastavio:

„Svako društvo do demokratije treba da dođe svojim putem. Prostije je, naravno, koristiti bombardere (za njeno nametanje), ali takav pristup vodi širenju terorizma“.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …