Home / U FOKUSU / Putin upozorava na ekspanziju terorista: Spremaju destabilizaciju čitavih regiona! (VIDEO)

Putin upozorava na ekspanziju terorista: Spremaju destabilizaciju čitavih regiona! (VIDEO)

Teroristi, stvorivši uporište u Siriji, utvrđuju planove za sopstvenu ekspanziju i destabilizaciju čitavih regiona, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

putin

– Stvorivši uporište u Siriji i nizu drugih zemalja Bliskog istoka, teroristi su ostvarivali i nastavili napredovanje planova za širenje destabilizacije čitavih regiona. Vrbovali su i nastavljaju da vrbuju u svoje redove militante iz mnogih država, uključujući nažalost i Rusiju i zemlje ZND – izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći u Kremlju na ceremoniji predstavljanja viših oficira, namenjenih za komandna mesta.

Predsednik je podsetio da je Rusija kao preventivnu meru počela operaciju u Siriji. Šef države je ponovo naglasio da je vojna pomoć Rusije ovoj zemlji u skladu sa vojnom doktrinom Rusije i međunarodnog prava.

– Operacija u Siriji potvrdila je spremnost Rusije da adekvatno i efikasno odgovori na terorističke i sve druge pretnje – rekao ja Putin.

Rusija će nastaviti na jača svoje Oružane snage.

– Naša vojska i flota ostaju ostaju pouzdani garant suvereniteta zemlje, igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne bezbednosti – naglasio je ruski predsednik.

Šef ruske države je izjavio da je među prioritetima razvoja oružanih snaga modernizacija sistema upravljanja, kao i poboljšanje kvaliteta borbene obuke.

– Najvažnije je otkriti vezu ruskih militanata sa međunarodnim terorističkim grupama i pokroviteljima – izjavio je on.

Pogledajte video:

(rs.sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …