Home / U FOKUSU / Rusija šalje poruku Zapadu: U toku manevri sa 100.000 vojnika, 1.500 tenkova, 120 aviona i 70 brodova!

Rusija šalje poruku Zapadu: U toku manevri sa 100.000 vojnika, 1.500 tenkova, 120 aviona i 70 brodova!

Ruski odgovor i ozbiljna opomena NATO-u koji izvodi manevre u Ukrajini, su ruski kontramanevri sa čak 100.000 vojnika što odavno nije viđeno. To je jasna poruka šta protivnike čeka u eventualnom ratu sa Rusijom.

nato- vezbe- vojska

Na krajnjem istoku Rusije 19. septembra su počele velike vojne vežbe „Vostok-2014“, saopštila je Uprava za informisanje Ministarstva odbrane Rusije.

U vežbama učestvovuje ukupno oko 100 hiljada vojnika, hiljadu i po tenkova, 120 aviona, pet hiljada različitih artiljerijskih oruđa i raketnih sistema, vojne i specijalne tehnike, kao i 70 brodova. Vežbe će trajati do 25. septembra.

Prethodno je u Istočnom vojnom okrugu Rusije sprovedena iznenadna provera borbene gotovosti tokom koje su neke jedinice izvele marševe na rastojanja veća od četiri hiljade kilometara.

Jedinice koje su učestvovale u iznenadnoj proveri borbene gotovosti u Istočnom vojnom okrugu zauzele su potom „polazne položaje“ u armijskim školskim centrima, na poligonima i aerodromima i spremile se za strateške vojne vežbe „Vostok-2014“ koje će su obuhvatile više od 20 kopnenih, morskih i avio-poligona Istočnog vojnog okruga – od Anadira do Vladivostoka.

Tokom vežbi biće izvedena gađanja iz operativno-taktičkih raketnih sistema (prelazni stepen između taktičkih i strateških raketnih sistema), krstarećim raketama sa kopna, mora i vazduha.

Više jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije biće prebačeno iz zapadnih Rusije na Daleki istok Rusije (više od šest hiljada kilometara).

Manevri „Vostok-2014″ su prilika i za „uhodavanje“ funkcionisanja vojne logistike. Već je izračunato da tokom njihovog trajanja biti prevezeno 10.000 tona raketa, municije, hrane i goriva.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …