Home / U FOKUSU / Rusija: Zapad oteo Kosovo bez referenduma pa se pere Krimom!

Rusija: Zapad oteo Kosovo bez referenduma pa se pere Krimom!

nato
Ruski ambasador pri OEBS Andrej Kelin za televiziju Rusija-24 izjavio je da je Zapad oteo silom Srbiji Kosovo bez referenduma, a da sada svoja nedela prikrivaju potenciranjem pitanja Krima koji se odvojio od Ukrajine voljom građana na referendumu.

On je odbacio kao licemerne sve izjave u kojima se navodi da je Rusija navodno prekršila međunarodni zakon, preneo je Itar Tass.

Medjunarodni zakon je pogažen invazijom Sjedinjenih Američkih Država na Granadu i takodje, onda kada su države članice NATO, sve, bombardovale Srbiju da bi joj uzele Kosovo, rekao je sinoć Kelin.

„Tada je, otprilike poginulo 2.000 ljudi, a ogroman broj ljudi je povredjen. U to vreme nije se mogla čuti ni reč o bilo kakvim principima, suverenitetu, teritroijalnom integritetu„, naveo je ruski ambasador pri OEBS.

On je izjavio da im je tada rečeno da je Kosovo specijalan slučaj, da on neće uticati ni na šta i da su oni u pravu i dodao da oni koji sada spekulišu o aneksiji Kirma pokušavaju da prikriju ono što su ranije učinili.

Kelin je rekao da Krim pripada Rusiji na osnovu referenduma na kome se većina gradjana izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom, a koji je bio fer.

„Na Kosovu nije bilo ničeg, ni glasanja ni referenduma„, zaključio je ruski diplomata.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …