Home / U FOKUSU / „Strane službe planiraju revoluciju u izbornoj noći ako rezultati krenu u lošem smeru!“

„Strane službe planiraju revoluciju u izbornoj noći ako rezultati krenu u lošem smeru!“

Jedna od tema na kojoj se uveliko lome koplja u izbornoj kampanji u Republici Srpskoj jeste i navodna mogućnost izazivanja nemira u izbornoj noći, ako rezultati krenu u lošem smeru, bilo po vlast ili opoziciju.

Iz vladajućih stranaka stižu najave da će nerede organizovati strani centri moći, a opozicija upozorava da će nerede izazvati vlast.

Tako je lider PDP-a i kandidat opozicije za Predsedništvo BiH Mladen Ivanić rekao da šef SNSD-a, predsednik RS Milorad Dodik, priziva nerede jer je svestan da će izgubiti na oktobarskim izborima.

– Dodikove tvrdnje o tome kako opozicija zajedno sa strancima priprema nerede posle 12. oktobra, jasan je pokazatelj da on neće predati vlast mirno i da javnost Srpske treba na to da se pripremi. Očito je da ovoliko napadno insistiranje na nekoj teoriji zavere zapravo znači da on gubi izbore i da priprema teren za nemire i za pokušaj da ostane na vlasti na silu – rekao je Ivanić.

Međutim, Dodik je nešto ranije rekao da opozicija planira nemire uz pomoć stranaca čiji je štab lociran u Tuzli. Međutim, predsednik Srpske je potom otkrio da ima informacije da je taj štab izmešten iz ovog grada u FBiH.

– Njihov plan je da u izbornoj noći krenu sa pričom o navodnoj krađi. Onda će početi da dižu Pale, Bijeljinu, Doboj i deo Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome – istakao je Dodik.

On je ranije naveo da jedan broj stranih penzionisanih obaveštajaca sedi u hotelu Tuzla u Tuzli i da su zauzeli dva sprata.

– Ti strani obaveštajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv vlasti RS u nastojanju da dobiju mekšu strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje planove – izjavio je Dodik.

Ova tema pomenuta je i na prošlonedeljnom sastanku lidera vladajuće koalicije, a informaciju o obaveštajcima i centrima moći u Tuzli u javnost je plasirao i lider Socijalističke partije Petar Đokić.

(Vesti onlajn)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …