Home / U FOKUSU / SVE JE BILA VRHUNSKA OBMANA- RADI SVE ISTO ŠTO I KLINTONOVI I OBAMA: Tramp tvrdio da je NATO „zastareo” i da ga treba ukinuti, a sad traži njegovo jačanje!

SVE JE BILA VRHUNSKA OBMANA- RADI SVE ISTO ŠTO I KLINTONOVI I OBAMA: Tramp tvrdio da je NATO „zastareo” i da ga treba ukinuti, a sad traži njegovo jačanje!

hilari-tramp

Mnogi su večeras – i u Sjedinjenim Državama i u svetu – očekivali kako će Donald Tramp oceniti moskovske pregovora Reksa Tilersona sa Sergejom Lavrovom i Vladimirom Putinom. I, američki lider se izjasnio.

Rekao je da državni sekretar SAD u Moskvi imao „veoma uspešne susrete”.

Sa takvom ocenom je nastupio nakon svog razgovora sa Jensom Stoltenbergom. Čak je pritom naglasio: „Možda i bolje nego što se očekivalo”.

Tramp je, nače, na zajedničkoj konferenciji za medije sa generalnim sekretarom alijanse priznao da je u vreme izborne kampanje tvrdio da je NATO „zastarela organzacija”, ali i – ne trepnuvši i ne hajući predstavlja li ga to kao neozbiljnog i nekompetentnog političara – požurio sa novom tvrdnjom: da NATO nije zastareo i da, naprotiv, treba da povećava svoje potencijale „na Istoku”.

Jedino je upozorio: „Ne smemo dopustiti da dođe do novog hladnog rata”.
Stoltenberg je, kao papagaj, ponovio: „NATO ne želi novi hladni rat”.

Simptomatično je takođe da su mnogi Trampovi unutrašnji oponenti već požurili da iskritikuju Tilersona za štošta od onoga što je rekao novinarima u Moskvi.

Svima im je zasmetalo što je državni sekretar koristio nedovoljno oštre i precizne izraze kada je govorio o odnosu Rusije prema Ukrajini.

Sasvim konkretno, nije im po volji što je govorio o „određenim dejstvima Rusije”, a ne o „aneksiji Krima” ili o „intervenciji u Donbasu”.

 

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …