Home / U FOKUSU / TAČKA PRELOMA ZA SRBIJU: Ili ćemo nabaviti S300 i MIG-ove ili nam sledi nova Oluja

TAČKA PRELOMA ZA SRBIJU: Ili ćemo nabaviti S300 i MIG-ove ili nam sledi nova Oluja

oluja- srbi- izbeglice

Ofanziva američke „duboke države“ na Balkan (čitaj Srbiju, odnosno Rusiju) i vezivanje ruku Donaldu Trampu, jasan su znak da bi SAD mogle ponovo da zapale nova žarišta na ovim prostorima.

Upravo zbog toga, minut je do 12 za Srbiju da nabavi naoružanje iz Rusije, koje će je posle dugo vremena ponovo napraviti državom. U suprotnom, mogli bismo lako da dođemo u situaciju da srpski narod ponovo doživi nove pogrome kao što je to bila „Oluja“ 1995. godine.

Da se to više nikada neće dogoditi, više puta je obećavao Aleksandar Vučić. Nažalost, od već kaparisanih aviona iz Rusije, PVO sistema i tenkova, kao i najavljenih S300 raketnih sistema i dalje nema ništa, a predstavnici države sve ređe govoro o ovoj temi.

U isto vreme svedoci smo pritisaka Amerike na Beograd oko „otvaranja dijaloga o Kosovu“, čime nastoje da finiširaju svoju verziju geopolitike na Balkanu, a ona podrazumeva neutralisanje političkog uticaja Rusije i ekonomskog prisustva Kine.

I baš tu se nalazi prelomna tačka za Srbiju, iz koje proizilazi opstanak države Srbije, sprečavanje novih „Oluja“ i nastavak borbe za Kosovo i Metohiju.

Narednih godinu dana daće odgovor na pitanje – da li će Srbija po naredbi okrenuti leđa Rusiji i Kini, stati uz „američki deo Evrope“, puzajući pokucati na vrata NATO pakta i prokocakti i ovo malo šansi za opstanak i razvoj ili će u poslednjem trenutku postati država sa vojnom silom kojoj Vašington neće moći tek tako da preti novim žarištima i progonima srpskog stanovništva?

Da bi se odigrao ovaj drugi scenario, neophodno je da Srbija što pre nabavi neophodno naoružanje iz Rusije i Belorusije, ali i da zvanična Moskva postane svesna toga da će u geopolitičkoj borbi za interese na Balaknu morati mnogo više da se potrudi.

 (Aleksej Dimitrijević / Srbin.info)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …