Home / U FOKUSU / UDARNA VEST- BELA KUĆA NAJAVLJUJE RAT: Amerika sprema veliki napad na SIRIJU

UDARNA VEST- BELA KUĆA NAJAVLJUJE RAT: Amerika sprema veliki napad na SIRIJU

Bela kuća je praktično najavila vojnu intervenciju protiv Sirijske arapske armije i Bašara al Asada u Siriji.

Predsednik SAD Donald Tramp spreman je da naredi novu vojnu akciju protiv Sirijske arapske armije (SAA), kako bi predupredio moguće napade hemijskim oružjem, izjavio je neimenovani američki zvaničnik, prenosi Rojters.

– Zadržavamo pravo na korišćenje vojne sile kako bi sprečili i predupredili korišćenje hemijskog oružja, naveo je američki zvaničnik na pres brifingu u Beloj kući, prenela je britanska agencija.

Uz to, on optužuje SAA da razvija nove vrste hemijskog oružja i tvrdi da su ga sirijske snage, u manjem obimu, koristile i nakon „incidenta“ u Kan Šejkunu 4. aprila 2017, nakon čega je „tomahavcima“ zasut sirijski vojni aerodrom Šejrat.

Ne zaustavljajući se na tome, zvaničnik američke administracije optužio je vlasti u Damasku i da su sakrile deo hemijskog oružja koje je „navodno uništeno pod rusko-američkim dogovorom iz 2014“.

Tvrdnje i optužbe, ipak, nije potkrepio nikakvim dokazima, niti čak njihovom naznakom.

Tokom „brifinga“, novinarima se obratio i drugi američki zvaničnik, nadmašujući reči svog prethodnika. On je, kako navodi Rojters, upozorio da sirijsko hemijsko oružje može stići i do američkih obala, ukoliko SAD i međunarodna zajednica ne pojačaju pritisak na Bašara al Asada.

Ne može, a da se ne primeti da američke optužbe i upozorenja previše liče na ona iznošena prema Sadamu Huseinu i Iraku pred invaziju 2003…

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …