Home / U FOKUSU / VADI BEOGRAD IZ RUKU EU: OTKRIVENA NOVA PUTINOVA STRATEGIJA ZA SRBIJU

VADI BEOGRAD IZ RUKU EU: OTKRIVENA NOVA PUTINOVA STRATEGIJA ZA SRBIJU

Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešni.

“Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine”, izjavio je Putin, a prenosi ruska agencija Tass.

Kako je dodao, uviđa i veliki potencijal u potpisivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između EEU i Narodne Republike Kine.

“Uveren sam da Evroazijska ekonomska unija i kineska inicijativa “Jedan pojas, jedan put”, mogu efikasno da dopunjuju jedni druge”, poručio je Putin.

Apelovao je i na proširenje saradnje između EEU i Zajednice nezavisnih država.

“Smatramo da je razumno da istražimo mogućnosti za uspostavljanje dubljih veza između EEU i Zajednice nezavisnih država, čije bi pojedine članice mogle postati posmatrači u EEU”, navodi se u saopštenju Putina upućenom liderima zemalja EEU.

(Tanjug)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …