Home / U FOKUSU / „ZEMLJOTRES“ U VATIKANU: Sveštenici katoličke crkve traže DA SE SVRGNE papa Franja jer je “LAŽNI PAPA“

„ZEMLJOTRES“ U VATIKANU: Sveštenici katoličke crkve traže DA SE SVRGNE papa Franja jer je “LAŽNI PAPA“

papa- franjo

Papa Franja se bori da zadrži mesto pape nakon što ga je nekoliko desetina visoko rangiranih članova rimsko katoličke crkve zvanično optužilo da „širi jeres“ i da je lažni papa.

U pismu od 25 strana upućenom papi Franji prošlog meseca koje je dostavljeno Povezanoj Štampi u subotu, 62 potpisanika su izdali „korekcioni dokument“ papi – retku korekcionu meru za koju su rekli da se nije primenjivala unutar crkve još od 14. veka.

U pismu se optužuje Franja da je propagirao sedam „pozicija jeresi“ koje se tiču „braka, moralnog života i požrtvovanosti“ u svojim dokumentima iz 2016. godine po imenu „Radost ljubavi“ i „dela, reči i propusti.“

Organizatori su naveli da je poslednji put takva korekciona mera upućena papi Jovanu XXII 1333. godine zbog grešaka koje je kasnije opovrgnuo.

ABC Njuz izveštava:

Inicijativa prati drugi formalni akt od strane četiri tradicionalnih kardinala koji su pisali Franji prošle godine u cilju razjašnjavanja mnogih pitanja, odnosno „dubioza“ koje su imali oko dokumenata iz 2016. godine.

Franja nije odgovorio ni na jednu inicijativu. Potparol Vatikana nije odmah odgovorio na e-mail u kojem je zatražen komentar prošle subote.

Organizatori su rekli da je inicijativa značajna bez obzira na to i znak zabrinutosti grupe akademika i pastora za Franjinu poziciju, za koju su rekli da predstavlja opasnost za vernike.

Pokret starijih sveštenika Vatikana da se papa Franja proglasi lažnim papom dolazi mesec dana nakon što je predsednik Putin kritikovao papu da „gura političku ideologiju umesto da vodi crkvu“ i upozorio je da vođa katoličke crkve nije „Božiji čovek.“

„Papa Franja koristi svoju platformu da nametne opasnu levičarsku političku ideologiju na povodljive ljude širom sveta koji mu veruju zbog njegove pozicije,“ rekao je Putin.

„Ukoliko pogledate šta on (papa) govori, jasno je da on nije Božiji čovek. Bar ne hrišćanskog Boga. Ne Boga iz Biblije,“ rekao je Putin u mornaričkoj katedrali Sveti Nikola u Kronstadu u avgustu.

„On sanja o svetskoj vladi i globalnom komunističkom sistemu represije. Kao što smo videli, taj sistem se ne podudara sa hrišćanstvom.“

Webtribune.rs

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …