Home / ZDRAVLJE / OBRATITE PAŽNJU: Ovih 8 grešaka oko nošenja donjeg rublja vam ugrožavaju zdravlje..

OBRATITE PAŽNJU: Ovih 8 grešaka oko nošenja donjeg rublja vam ugrožavaju zdravlje..

Preusko rublje, sintetički materijali i nošenje veša najčešće su greške

500

Odabiru donjeg rublja treba posvetiti mnogo pažnje. Kako lekarka Donnica Moore ističe mnogi zdravstveni ginekološki problemi javljaju se zbog nepravilnog odabira rublja.
Stoga tome treba posvetiti mnogo pažnje. Ovo je osam najčešćih grešaka koje žene rade i zbog kojih se bore sa raznim iritacijama i infekcijama.

Kako ističe Moore njih je lako izbeći samo ako izbegavate neke učestale greške.
Nošenje preuskog donjeg rublja i odabir sintetičkih materijala najčešće su greške koje rade žene prilikom odabira rublja. Takođe mnoge žene koje imaju ginekoloških problema ne žele se odreći nošenja tangi, a baš ta vrsta donjeg veša šteti njihovom zdravlju.

1. greška: preusko rublje

Ne samo da je preusko rublje neugodno za nošenje, ono može loše uticati na zdravlje. Pogotovo na vaginalne iritacije. „Za žene koje su u menopauzi vaginalne zida se stanjuju“, objašnjava Rakel B. Dardik, profesorica sa Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo na NIU Langone Medical Center.

„Iz te perspektive, preusko rublje dovodi do iritacije“, ona objašnjava.

2. greška: steznici
„Steznici nisu dobro rešenje jer mogu izazvati smanjenu cirkulaciju“, objašnjava doktorka Donnica Moore, koja naglašava da uski pojasevi i steznici mogu čak proizvesti utrnulost ili peckanje u ekstremitetima.

3. greška: sintetičko rublje i svila

Kada je reč o odabiru vrste rublja, uvek je bolje odabrati ono pamučno. „Sintetički materijali ne dopuštaju koži da diše što povećava rizik od vlage i bakterijskih infekcija“, kaže dr. Moore.

4. greška: tange

Ako imate sklonost vaginalnim infekcijama, izbegavajte tange jer će one pogoršati situaciju. Takođe, pomoću njih lako može preneti bakteriju E.coli iz anusa do vaginalnog područja. Naravno one žene koje vole da nose tange ne moraju ih se odreći ali trebaju pronaći one koje im odgovaraju i uvek se bolje odlučiti za pamučnu verziju.

5. greška: donje rublje noću

Većina stručnjaka su zagovornici spavanja bez donjeg rublja. „Iako je to stvar ličnih preferencija, zbog disanja kože to je najbolje što možete napraviti“, kaže dr Moore.

6. greška: bez gaćica tokom dana

Nenošenje donjeg rublja tokom dana nije dobar odabir jer izaziva niz problema. Na primer, ako nosite pantalone šav tačno dolazi na područje stidnice te će doći će do stalnog trljanja tog područja i iritacije, „Ako, pak, nosite haljinu ili suknju ništa neće apsorbovati vaginalni sekret“, objašnjava Moore.

7. greška: neredovno menjanje veša

Žene i muškarci koji imaju tendenciju znojenja trebaju redovno menjati svoje donje rublje – dva puta dnevno, za razliku od onih koji nemaju takvih problema. Njima je dovoljno jedanput dnevno promeniti rublje.

„Topla i vlažna okolina je idelano mesto za razvoj gljivica“, objašnjava Moore, savetujući da kada ste van kuće pokušajte nositi dnevne uloške jer na taj način, ako niste u mogućnosti menjati donje rublje, barem možete promeniti uložak.

8. greška: nealergijski deterdženti

Čak i ako nemate osetljivu kožu za pranje rublja dobro je odabrati antialergijske detrdzenta. Iritacija su česta pojava a to je najlakše rešiti dobrim odabirom praška za pranje.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …