Home / ZDRAVLJE / Ova vitaminska bomba u sekundi će vas okrepiti! (RECEPT)

Ova vitaminska bomba u sekundi će vas okrepiti! (RECEPT)

Uživajte u ukusu, boji, mirisu i revitalizirajućom učinku ovog vitaminskog napitka!

500

Vitamin C snažan je antioksidans koji ima pozitivan efekat kod gotovo svih bolesti i stanja povezanim sa pojačanim oksidativnim stresom (proces starenja, dijabetes, oboljenja krvnog sistema, hipertenzija, tumori, Alzheimer, mrena, itd.). Osim toga, olakšava apsorpciju gvožđa u probavnom traktu te ubrzava zarastanje rana, opekotina i sprečava krvarenje desni.

Važan je iu procesu zaceljivanja rana jer je stvaranje kolagena neophodno za regeneraciju oštećenih površina kože. Doprinosi zdravlju zuba i desni, sprečava krvarenje desni i pojavu skorbuta.

S obzirom na to da je prirodni antihistaminik, značajna je i njegova uloga u borbi protiv alergija i bolesti disajnih puteva.

U saradnji sa folnom kiselinom i vitaminom B12 podstiče proizvodnju crvenih krvnih ćelija, čija je zadaća prenos kiseonika iz pluća u sve delove tela.

Donosimo vam sastojke za vitaminsku bombu:

2 grejpfruta
2 narandže
6 mandarina
2 limuna

Sve sastojke ubacite u sokovnik. Možete dodati i nekoliko kašika meda za bolji i puniji ukus. Uživajte u ukusu, boji, mirisu i revitalizirajućom učinku ovog vitaminskog napitka!

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIVA: DUG ŽIVOT NE ZAVISI NI OD GENA, NI VITAMINA, DVA FAKTORA SU PRESUDNA!

„Mentalna snaga, radoznalost, dobar emotivni život su najvažnije karike u ljudskom životu. Uostalom, monasi koji …