Home / ZDRAVLJE / Svi su mislili da je u pitanju mamurluk, a onda je završio u komi boreći se za život jer niko nije primetio jasne simptome

Svi su mislili da je u pitanju mamurluk, a onda je završio u komi boreći se za život jer niko nije primetio jasne simptome

Čak i bezazleni simptomi poput kašlja mogu da budu znak da nešto nije u redu sa vašim zdravljemi da morate da se obratite lekaru za pomoć.

Na to da ne smete da zanemarujete simptome kod dece apeluje i Riki Tejlor majka osamnaestogodišnjeg Bena koji se bori za život samo par dana pošto se požalio na bol u grlu.

Benovo stanje se brzo pogoršalo nekoliko dana nakon što se požalio na bol u grlu i sada se tri dana kasnije bori za život protiv meningitisa. Pozvala sam hitnu pomoć jer mu je pozlilo i samo par sati kasnije on je bio u indukovanoj komi.

On je izgledao kao da je umro, a u stvari je bio u veštački izazvanoj komi, siv u licu i sa mnogo cevčica prikačenih na telu, izjavila je ona.

Njemu je konstatovan meningitis. Pošto je konstatovano da je u redu, otpušten je na kućno lečenje, ali mu je opet pozlilo i vraćen je u bolnicu gde se nalazi na aparatima koji ga održavaju u životu, piše news.com.au.

Pre odlaska u bolnicu on je stalno povraćao, imao je bolove u grlu i bilo mu je hladno.

Želim da upozorim sve roditelje na simptome meningitisa da to nije samo osip, rekla je ona.

Oko 3.200 ljudi godišnje dobije bakterijski meningitis, dok 1 od 10 osoba umre i više njih pretrpi trajne posledice po zdravlje.

Simptomi se se razvijaju brzo i uključuju temperaturu, osećaj bolesti, glavobolje, crveni osip, ukočenost u vratu, osetljivost na svetlost, žeđ, iritiranost i napade.

Simptomi mogu lako da budu protumačeni kao simptomi mamurluka

Check Also

MOĆAN SIRUP ZA RASTAPANJE BUBREŽNIH KAMENACA (RECEPT)

Svako ko je ikada imao bubrežni kamenac zna da je to izuzetno bolno stanje, pogotovo …