Home / ZDRAVLJE / Svi su mislili da je u pitanju mamurluk, a onda je završio u komi boreći se za život jer niko nije primetio jasne simptome

Svi su mislili da je u pitanju mamurluk, a onda je završio u komi boreći se za život jer niko nije primetio jasne simptome

Čak i bezazleni simptomi poput kašlja mogu da budu znak da nešto nije u redu sa vašim zdravljemi da morate da se obratite lekaru za pomoć.

Na to da ne smete da zanemarujete simptome kod dece apeluje i Riki Tejlor majka osamnaestogodišnjeg Bena koji se bori za život samo par dana pošto se požalio na bol u grlu.

Benovo stanje se brzo pogoršalo nekoliko dana nakon što se požalio na bol u grlu i sada se tri dana kasnije bori za život protiv meningitisa. Pozvala sam hitnu pomoć jer mu je pozlilo i samo par sati kasnije on je bio u indukovanoj komi.

On je izgledao kao da je umro, a u stvari je bio u veštački izazvanoj komi, siv u licu i sa mnogo cevčica prikačenih na telu, izjavila je ona.

Njemu je konstatovan meningitis. Pošto je konstatovano da je u redu, otpušten je na kućno lečenje, ali mu je opet pozlilo i vraćen je u bolnicu gde se nalazi na aparatima koji ga održavaju u životu, piše news.com.au.

Pre odlaska u bolnicu on je stalno povraćao, imao je bolove u grlu i bilo mu je hladno.

Želim da upozorim sve roditelje na simptome meningitisa da to nije samo osip, rekla je ona.

Oko 3.200 ljudi godišnje dobije bakterijski meningitis, dok 1 od 10 osoba umre i više njih pretrpi trajne posledice po zdravlje.

Simptomi se se razvijaju brzo i uključuju temperaturu, osećaj bolesti, glavobolje, crveni osip, ukočenost u vratu, osetljivost na svetlost, žeđ, iritiranost i napade.

Simptomi mogu lako da budu protumačeni kao simptomi mamurluka

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIO: OVO JE JEDAN OD NAJMOĆNIJIH LEKOVA KOJE DANAS IMAMO..

Doktor Branimir Nestorović kaže da ne postoji bolji lek za čir na želucu ili dvanaestopalačnom …