Home / U FOKUSU / Novi incident između Rusije i Turske: Ruski razarač “Smetlivi” pucao na turski brod! „Išli su pravo na nas, morali smo da pucamo!“ (VIDEO)

Novi incident između Rusije i Turske: Ruski razarač “Smetlivi” pucao na turski brod! „Išli su pravo na nas, morali smo da pucamo!“ (VIDEO)

Posada ruskog razarača “Smetlivi” bila je primorana da koristi vatreno oružje da bi sprečila sudar sa turskim ribarskim brodom, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

 brodovi-rat-okean

Ministarstvo navodi da se incident dogodio danas i da je “posada ruskog broda “Smetlivi” sprečila sudar sa turskim brodom 22 kilometara od grckog ostrva Limnos u severnom delu Egejskog mora”, javili su ruski mediji.

Ruska fregata je uočila jutros turski brod na jedan kilometar udaljenosti, ali se niko od turskih kapetana nije javljao na upućene radio pozive niti na svestlose signale koji su im slati putem reflektora i signalnih raketa.

Kada je turski ribarski brod prišao na oko 600 metara, Rusi su otvorili vatru i pucali u blizini turskog broda da bi spečili sudar, saopštilo je ministarstvo.

Odmah nakon pucnjave, turski broj je promenio kurs i promenio kurs na udaljenosti od 540 metara, ali i dalje nisu uspostavili nikakav kontakt sa ruskim razaračem.

Itar Tas navodi da je rusko Ministarstvo pozvalo turskog vojnog atašea zbog ovog incidenta.

On je upozoren da bi Ankara mogla da ima ozbiljne posledice zbog akcija koje preduzimaju protiv Oružanih snaga Rusije.

Pogledajte video:

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …